Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Zwembad De Zwaoi nr. 3

24 juli 2018

Beste vrijwilligers,

 

Met deze nieuwsbrief brengen wij jullie op de hoogte van een aantal lopende zaken en wetenswaardigheden. Het zwembad is alweer zo’n drie maanden open en binnenkort loopt de 20.000ste bezoeker langs de kassa. Om de zomer te vieren hebben we nog een paar leuke evenementen op stapel staan, disco en drijf-in op vrijdag de 27ste. Kom gezellig dobberen en film kijken.

 

Bestuur Dorpsbedrijf De Ommezwaoi

Ongekende hitte en daarom actie in De Zwaoi Vanwege het hitteplan dat vorige week in werking ging, hadden wij besloten om ons eigen plan te trekken en tijdens deze hete dagen de prijs voor een kaartje naar € 2,00 te brengen. Dat had succes, het was heerlijk druk in het bad en de kiosk werkte zich in het zweet. De kassa keek ook met regelmaat tegen een rij bezoekers aan dus het was een groot succes. Veel bezoekers die eerder kozen voor een ander bad gingen nu naar De Zwaoi en waren aangenaam verrast door het gezellige en knusse bad. Mooie glijbaan en alles zo schoon en mooi verzorgd. Leuk als mensen dat terug geven. Iedereen weer heel erg bedankt voor de inzet tijdens deze drukke dagen. Het was het waard.

 

Ongekend met de andere twee baden in een nieuwe BV Het zal zijn opgevallen dat wij als bestuur een keer van ons af hebben gebeten. De brief die wij gestuurd hebben naar aanleiding van een opmerking tijdens de laatste raadsvergadering is ook afgedrukt in de krant. Ook de reactie hierop is daarnaast gezet. Dat is prima. Maar het gestelde, dat er per 1 januari 2018 een nieuwe organisatie van start had kunnen gaan als wij direct waren mee gegaan in de plannen, is niet juist. Het streven was aan het begin van 2018 een bedrijfsplan klaar te hebben en dan een nieuwe organisatie per 1 januari 2019. Dat wij enig voorbehoud hebben getoond aan het begin van de rit, is omdat wij de waarde van De Zwaoi en van iedereen die meewerkt aan het behoud van het zwembad, wilden veilig stellen. De plannen waren te onduidelijk om daar zomaar in te stappen. Pas toen de gemeente ons een voorstel voor het bedrijfsplan kon overleggen en wij dit met jullie hebben besproken, konden wij instappen in het plan. Dat heeft geen vertraging opgeleverd. Zo’n plan schrijven kost tijd en wij hebben informatie overlegd en meegedacht in het proces door plaats te nemen in het projectteam. Het streven was om het bedrijfsplan voor de zomervakantie in de raad te brengen zodat er een besluit kon worden genomen. Dat er nu oponthoud is komt door het verzoek om een knelpuntenoverleg van de raad, overigens op voorstel van de partij die ons de oorzaak van het oponthoud noemt en zelfs redeneert dat wij politiek bedrijven over de ruggen van vrijwilligers. Dat doen wij pertinent niet. Doordat wij meewerken aan het plan zijn wij betrokken bij zaken waar de politiek ook bij betrokken is, dat is niet anders. Onze reactie op het verwijt is puur vanuit onze rol als bestuur. Zo hard werken, wij zijn tenslotte ook vrijwilligers en dan zoiets horen, dat ging te ver en was een klap in ons gezicht. Het knelpuntenoverleg, dat de reden is voor het oponthoud, is niet verkeerd. Een kritische houding hebben wij ook altijd gehad maar dat het nu langer gaat duren kun je ons niet in de schoenen schuiven. In de krant wordt inmiddels geschreven over "ruzie", daar gaan wij niet in mee, wat ons betreft is er geen ruzie. 2

Dwazen van dazen Dwaze beesten zijn het die dazen, zeg maar gerust stomvervelend. Maar wij hebben een wapen ingezet dat werkt: de lijmemmer. Langs het bad staan nu zwarte emmers ingesmeerd met lijm, de dwazen vliegen erop af want warm en zwart en blijven hangen. Echte hangplekken dus die voor rust zorgen bij onze bezoekers.

Evenementen Vrijdag 27 augustus was er een disco en drijf-in bioscoop in het zwembad. Het werd een groot succes. Vrijdag was extreem warm, 38 graden is een record te noemen en de 885 bezoekers die die dag het bad bezochten zijn ook een record te noemen. Als klap op de vuurpijl liep de 20.000ste bezoekster het bad binnen. Helemaal geweldig! In de maand augustus trappen wij op 3 augustus af met een watervolleybaltoernooi en dan hebben we ook nog het VK Bommetje, de datum daarvoor is nog niet bekend. Op de laatste dag, 15 september wordt er afgezwommen, mogen de honden los én organiseren wij weer de eindbarbecue voor iedereen. We horen graag of je komt!

Bolcrysanten actie Ook dit jaar gaan we weer de boer op met bolcrysanten, de winst is voor De Zwaoi. Als bijlage tref je de brief met uitleg over deze actie en de intekenlijst. Veel succes!

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwsbrief Nr 17

December 2017

Beste vrijwilliger,

Dit is de zestiende en tevens laatste nieuwsbrief van Zwembad De Zwaoi in 2017. Het einde van het jaar nadert en de feestdagen staan weer voor de deur. Het lijkt al lang geleden dat het zwembad nog open was, met dit weer kun je je niet eens meer voorstellen dat het ook warm is geweest. Gelukkig komt het voorjaar ook vanzelf weer terug dus daar kunnen we ons weer op verheugen. Deze nieuwsbrief is ook altijd terug te vinden op onze website, deze is enigszins aangepast en er komt een nieuwe rubriek op “geef de pen door!”. Corry neemt de aftrap voor haar rekening.

Bestuur Dorpsbedrijf De Ommezwaoi

 

Project samengaan van de zwembaden.

Al geruime tijd loopt het project dat de toekomst van de drie zwembaden in beeld moet brengen. Er wordt gewerkt aan een voorstel dat op twee poten staat, een 2+1 versie en 3 bij elkaar. Daaruit moet blijken wat de beste optie voor De Zwaoi is voor de toekomst.

Het is een groot project waarbij heel veel informatie bij elkaar moet worden gebracht. De raad, die gevraagd heeft om dit voorstel in twee varianten uit te werken, wil geïnformeerd blijven over de voortgang van het proces. Op 21 december om 20.00 uur is er een informatieve raadsvergadering gepland waarin de raad wordt bijgepraat over de stand van zaken.

Mocht je interesse hebben in de voortgang van het proces dan kun je hierheen gaan.

Gemeentehuis Exloo, 21 december om 20.00 uur.

Een onderdeel van de gegevens die nodig zijn voor het bedrijfsplan, is een onderzoek naar de herkomst van de bezoekers van de diverse baden. Ook in De Zwaoi heeft er een tijd een lijst bij de kassa gelegen en werden bezoekers gevraagd om gegevens achter te laten. Aan de hand van deze lijsten zijn de volgende diagrammen en grafieken gemaakt. Deze zijn niet helemaal haarzuiver omdat de lijsten niet altijd correct of volledig zijn ingevuld. Toch geeft het een leuk inzicht in de herkomst en leeftijden van de bezoekers. We nemen zelfs nog een redelijke positie in als “toeristenbad”. Maar liefst 9% kwam uit andere windstreken zoals IJmuiden, Ridderkerk, Maasland, Strijen, Maasdam, Grubbelvorst, Geesteren, Oldenzaal en Vroomshoop. Dan doen wij het toch lang niet slecht met z’n allen!

 

Onderstaande diagrammen laten zien welke leeftijd en sexe het grootste aandeel in de waterpret innemen. Met name dus de kinderen maar ook de leeftijdscategorie 36 t/m 65 weet het bad te vinden. Voor de heren is er nog eer te behalen, die blijven wat achter.

 

Er komt een hoop kijken bij dit project, regelmatig nemen wij deel aan bijeenkomsten op het gemeentehuis en wij leveren veel gegevens aan zoals exploitatiecijfers van voorgaande jaren en op dit moment wordt de onderhoudsplanning voor de komende jaren doorgenomen. Het is bekend dat  het exploiteren en onderhouden van een bad veel werk is maar als je dat terug ziet in zo’n planning is het indrukwekkend. Gelukkig wordt er goed over na- en meegedacht en dat is fijn. Wij hopen dat begin volgend jaar het moment daar is dat er een vergelijk kan worden gemaakt voor de best mogelijke keuze. Tijdens de jaarlijkse vrijwilligers bijeenkomst zullen wij de voorgelegde keuzes met jullie bespreken. De datum voor deze bijeenkomst hangt af van het verloop van het traject.  

NL Doet

De dag dat wij hopen dat weer veel vrijwilligers de handen uit de handen willen steken om het zwembad weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen, valt in 2018 op 10 maart.  Wij zullen dit later nogmaals onder de aandacht brengen maar er is niets mis mee om het alvast in de agenda te zetten!

Voor nu wensen wij jullie fijne feestdagen en voor 2018 alles wat er nodig is om er een gelukkig jaar van te maken.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwsbrief Zwembad De Zwaoi nr. 15 –

Augustus 2017

Beste vrijwilliger,

Voor je ligt de vijftiende nieuwsbrief van Zwembad De Zwaoi. Het einde van de zomervakantie is alweer in zicht. Hopelijk hebben we nog een paar mooi (zwem)weken in het vooruitzicht. Met deze nieuwsbrief stellen we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bestuur Dorpsbedrijf De Ommezwaoi

__________________________________________________________________________________

En de teller loopt door!

Op dit moment hebben we al 2.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Wat doen we het ontzettend goed met zijn allen! Ondanks het sterk wisselvallige weer is het ‘s morgens vaak al erg druk in het bad. Om 09.00 uur staat de teller soms al op 60 bezoekers. Geweldig!

Momenteel zijn de zwemlessen verplaatst naar de ochtenden, waardoor de zwemprestaties zichtbaar verbeteren. Er heeft al een grote groep afgezwommen en vrijwel al deze kinderen zijn nu bezig met een B-diploma of zelfs al voor het C-diploma. Zelfs aan het begin van de vakantie hebben er zich nog nieuwe kinderen aangemeld.

 

In de middag lopen de bezoekersaantallen helaas vaak fors terug. Dit heeft ertoe geleid dat we het bad al een aantal keren hebben moeten sluiten. Het eerder sluiten van het bad gaat altijd in goed overleg met het personeel en de voorzitter of vice-voorzitter. Op dagen dat er geen of nauwelijks bezoekers zijn en de weersverwachting triest is, sluiten we het bad uit kostenoverwegingen. Deze besparingen zorgen ervoor dat we de kosten kunnen beperken, waardoor we ook de komende jaren open kunnen blijven. Bjorn heeft een mooie grafiek gemaakt van wat het weer met ons bad doet. Wanneer de zon echter volop schijnt en de temperaturen tropisch zijn, dan compenseren we de bezoekers met het langer openhouden van het bad. En we huren dan ook graag een waterattractie.

Activiteiten

Gelukkig hebben we nog een paar weken te gaan tot we af gaan sluiten met het traditionele hondenzwemmen op zaterdag 16 september a.s.  Op deze zaterdag maken we er een feestje van, tussen 11.00 en 12.00 uur kunnen de kinderen een pannekoek halen, het hondenzwemmen start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De entree voor de honden kost € 2,- per hond, € 1,- daarvan gaat naar het KWF.

Maar eerst nog het VK Bommetje op 9 september a.s., het niet te missen jaarlijkse springevenement. De bijdrage om in te schrijven voor het VK Bommetje is € 1,- euro. De entree is vanaf 16.00 uur gratis, zodat veel mensen kunnen komen kijken. Dit evenement wordt afgesloten met het midzomeravondzwemmen.

Overleg met de gemeente

Op dit moment zijn vanuit het bestuur Bjorn en Annemiek in overleg met de gemeente om te kijken of we in de toekomst met elkaar een BV kunnen gaan vormen. Het traject loopt en de Buinerstreng en De Leewal hebben hierover binnenkort een informatiebijeenkomst.

Eens per zes weken worden wij geïnformeerd over de vorderingen en wij leveren, indien nodig, cijfers en informatie. De gemeente heeft een website in de lucht gebracht waarop betrokken inwoners het traject kunnen volgen. https://www.borger-odoorn.nl/toerisme-en-vrije-tijd/toekomst-zwembaden.html

Tot nu toe blijft voor ons alles bij het oude en ontwikkelen wij ons rustig verder. Wij zijn trots op de organisatie en zien en voelen hierin velen met ons. Wij willen hier zorgvuldig mee omgaan en lopen mee in het proces om onze kansen voor een betere toekomst te vergroten.

Stroomschade

Onlangs is wel gebleken hoe kwetsbaar we als zelfstandige organisatie zijn. De stroomschade die werd veroorzaakt door Enexis, heeft ervoor gezorgd dat we al onze reserves hebben moeten aanspreken om de bedrijven die de schade hebben hersteld op tijd te betalen. Helaas was de bodem van de kas in zicht door deze schade.

Enexis heeft erkend de schade te hebben veroorzaakt, maar had tot kort geleden nog niet uitbetaald. Reden voor ons om de noodklok te luiden. Dit heeft geleid tot veel media-aandacht in het Dagblad van het Noorden en met een item op zowel radio als tv bij RTV Drenthe. Inmiddels heeft Enexis    € 30.000,- overgemaakt en staat er een overleg met wethouder Frits Albers gepland. We blijven stevig onderhandelen en willen hoe dan ook ons hoofd boven water zien te houden. Een financiële buffer is noodzakelijk, vandaar dat we blijven onderzoeken of deelname in de eerder genoemde BV ons die zekerheid kan gaan bieden zonder afbreuk te doen aan onze eigen identiteit, zelfstandigheid en inzet.

Collecte/bolchrysantenactie

De inzet van alle betrokkenen is er. Dat is maar weer eens gebleken bij de collecte. We hebben maar liefst een bedrag van € 1.000,- opgehaald dat we willen reserveren voor de restauratie van de springtoren. Maar dit is nog maar het begin. We hebben nog meer nodig, en volgens traditie willen we weer graag bolchrysanten gaan verkopen. Vorig jaar hebben we er iets minder verkocht dan voorgaande jaren. Jammer, want de bollen zijn van goede kwaliteit en de opbrengst komt volledig ten goede aan het zwembad. Om de actie wat succesvoller te laten verlopen, willen we de verkoop stimuleren door de beste verkoper te belonen met een doelgroepenkaart voor het volgend seizoen. Daarnaast zijn er nog een tweetal prijzen voor de 2e en 3e plaats. Iedereen heeft inmiddels een mail ontvangen met de informatie over deze actie.  

AED

Bij de ingang aan de buitenzijde hangt onze nieuwe AED-kast. De kast is geschonken door de Hartstichting, wij zijn er erg blij mee. De kast is aangemeld, waardoor er in het geval van een noodzakelijke reanimatie de aangemelde hulpverleners ook deze AED kunnen inzetten. De code van de kast is bekend bij de kassa en het badpersoneel, waardoor wij ook in geval van nood de AED voorhanden hebben. Een mooi gebaar van de Hartstichting.

Afsluiting zwemseizoen

16 september a.s. is onze jaarlijkse vrijwilligersavond met een royaal verzorgde BBQ. De BBQ wordt gesponsord door Slagerij Heine. Wij zijn Slagerij Heine enorm dankbaar voor dit mooie gebaar. Alle vrijwilligers met hun partners zijn welkom vanaf 17.00 uur. We gaan er met elkaar een gezellige avond van maken. Je kunt je aanmelden door middel van een mail naar: zwembad-dezwaoi@live.nl

 

Wij hopen je daar te mogen begroeten zodat we met elkaar nog even kunnen terugblikken op een wederom geweldig zwemseizoen.

Dank voor je inzet!

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwsbrief Zwembad De Zwaoi nr. 14 – Mei 2017

Beste vrijwilliger,

Voor je ligt de veertiende nieuwsbrief van Zwembad De Zwaoi. De kop is eraf, de eerste weken hebben we alweer achter de rug. Tijd om iedereen op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen!

Bestuur Dorpsbedrijf De Ommezwaoi

__________________________________________________________________________________

Opening

Na de goed verlopen voorverkoopdagen vond op vrijdag 21 april 2017 de opening van het zwemseizoen plaats. Ook dit jaar werd de opening gecombineerd met de Koningsspelen. De frisse temperatuur mocht de pret in en rondom het bad niet drukken. We hebben 385 bezoekers mogen verwelkomen! Voor een sfeerimpressie verwijzen we je naar de foto’s op de website. Alles lag er op deze openingsdag weer keurig bij. Ook het peuterbad is nog voorzien van een nieuwe schildering.

Dankzij jullie inzet was het weer een topdag!

Kiosk

Er heeft een kleine verbouwing plaatsgevonden. De ruimte onder het afdak is bij de kiosk aangetrokken. Ook het assortiment is uitgebreid, er worden nu ook friet en kleine snacks verkocht. De verkoop loopt prima! 

Activiteiten

De activiteitencommissie is een samenwerking aangegaan met de Kioskcommissie. Anneke  Supheert vormt het aanspreekpunt vanuit het bestuur.

De ingevulde formulieren van de abonnementen/leskaarten zijn bijna allemaal digitaal verwerkt. We hebben nu de beschikking over up to date mailbestanden en een adressenbestand van alle zwemlesdeelnemers. Vanaf nu kunnen we dan ook iedereen per mail op de hoogte stellen van de activiteiten.

De volgende activiteiten staan gepland:

 

<!--[if !supportLists]-->·      <!--[endif]-->25 mei 2017: Dauwzwemmen;

<!--[if !supportLists]-->·      <!--[endif]-->19 juni  – 23 juni 2017: Zwemvierdaagse;

<!--[if !supportLists]-->·      <!--[endif]-->24 juni 2017: SKAN Midzomernachtzwemmen.

Zwemlessen

Er zijn maar liefst 40 aanmeldingen voor de A-zwemlessen. Een heel mooi resultaat! Het aantal aanmeldingen voor het doelgroepzwemmen is wat minder. We proberen door het organiseren van twee proeflessen meer deelnemers te verwerven. Deze proeflessen staan gepland op zaterdag 20 mei 2017 en op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag)  van 13.00  uur tot  16.00 uur. Er zal een formulier bij de kassa worden neergelegd zodat mensen zich op kunnen geven. Ook hangen we een poster op het raam voor de diverse activiteiten en wordt er aandacht aan besteed in de plaatselijke kranten.

Het project “Start to swim” is gestart. Dit betreft een nieuw project van de combicoaches, de basisscholen en ons zwembad. Start to swim is erop gericht dat leerlingen van de basisscholen weer schoolzwemmen krijgen. Op deze manier wordt er serieus aan gewerkt om het schoolzwemmen weer op de kaart te krijgen.

Bestuur

Na vijf jaar heeft Edwin Kusters besloten zijn bestuurstaak te beëindigen. Wij bedanken Edwin voor zijn tomeloze inzet voor De Zwaoi. Op dit moment hebben we twee vacatures binnen het bestuur: een vacature voor een algemeen bestuurslid en een vacature voor een algemeen bestuurslid/aanspreekpunt voor de commissie Onderhoud/Groen. Tips voor kandidaten zijn van harte welkom! Dit kan persoonlijk of eventueel via mail: zwembad-dezwaoi@live.nl

Het bestuur komt gemiddeld één à twee keer per week bijeen. Nu het bad open is, vergaderen we wat minder. Wanneer er vragen en of tips zijn, dan horen wij dit graag van jullie.  

<!--[if !supportLists]-->·     <!--[endif]-->Volgende commissiehoofden vergadering  6 juni 2017, 20.00 uur in het zwembad.

<!--[if !supportLists]-->·     <!--[endif]-->Volgende bestuursvergadering is op 13 juni 2017.

Overleg met de gemeente

Er is een voorstel naar de gemeenteraad gegaan om de drie zwembaden op te laten gaan in één stichting. Tijdens de raadsvergadering heeft het bestuur van De Zwaoi van de gelegenheid gebruik gemaakt om in te spreken. De raad heeft het voorstel vervolgens niet aangenomen. Men wil dat de twee gemeentebaden eerst een aantal stappen gaat maken, alvorens op te gaan in één stichting. Volgende week gaat het bestuur weer in overleg met de verantwoordelijke wethouder en het betrokken planbureau om te komen tot een gezamenlijk plan dat hopelijk voor iedereen goed voelt. Wordt vervolgd. 

Veiligheid

Nadat er een aantal keren door vandalen vernielingen bij het zwembad zijn gepleegd, is besloten op strategische plaatsen beveiligingscamera’s op te hangen. Bij de ingang van het zwembad is een bord geplaatst waarmee onze gasten op de hoogte worden gesteld van deze nieuwe vorm van beveiliging. Er is een protocol voor het camerabeleid opgesteld, desgewenst kan dit worden opgevraagd bij het bestuur. 

We zijn in overleg met de voetbalvereniging over een permanente avondbewaking gedurende het A&B-toernooi, zodat ongewenst bezoek aan het zwembad wordt voorkomen.  

We hebben een AED buitenkast van de Hartstichting gewonnen. Het is de bedoeling is dat de AED aan de buitenzijde van het gebouw komt te hangen, zodat deze beschikbaar is voor alle inwoners, wanneer de nood aan de man is. 

Een aantal vrijwilligers heeft dit jaar weer de herhaalcursus BHV gevolgd.

Collecte/donateurs

Ook dit jaar doen we weer mee aan de collecte van het Oranjefonds. We zijn nog op zoek naar collectanten die in de eerste week van juni willen collecteren.  Opgave kan via de mail of persoonlijk bij de kassa. De opbrengst van de collecte is bestemd voor de renovatie van de duikplanken

De opbrengst van de collecte in 2016 hebben we aan de realisatie van een mooie opbergschuur voor het materieel besteed. Met de inzet van onze vrijwilligers met twee rechterhanden werd de schuur in no time geplaatst. We zijn er erg blij mee!

Op dit moment zijn we ook weer erg actief in de media en staan er maandelijks berichten in de Kiek op de Moand.  Dit heeft er toe geleid dat er zich spontaan een aantal nieuwe donateurs heeft aangemeld. In de volgende Kiek doen wij weer een oproep voor nieuwe donateurs.

Vragen?

Voor vragen over de lessen en voor vragen aan het personeel kun je mailen naar

zwembaddezwaoi@ziggo.nl,  alle overige bestuursvragen kun je mailen naar:

zwembad-dezwaoi@live.nl.

We zijn heel tevreden over de huidige gang van zaken, alles loopt momenteel op rolletjes. Het is fijn te merken dat we na jaren van inzet en opgedane ervaring met z’n allen een geolied team vormen!

We wensen iedereen een prachtig zwemseizoen en alvast bedankt voor je inzet!

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Nieuwsbrief Zwembad De Zwaoi nr. 13 –

Januari 2017

Beste vrijwilliger,

Voor je ligt de dertiende nieuwsbrief van Zwembad De Zwaoi. Ook in de winter is er nieuws te melden over ons zwembad!

Bestuur Dorpsbedrijf De Ommezwaoi

__________________________________________________________________________________

Informatieavond zwembad

Op donderdagavond 16 februari a.s. organiseren we de jaarlijkse informatieavond voor vrijwilligers en andere belangstellenden. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (Brughuus Valthermond). Tijdens deze avond willen we jullie ondermeer informeren over de uitkomsten van het overleg met de gemeente over de toekomst van de zwembaden binnen onze gemeente.

Personeel

Helaas komt Ernst Bouwman het komend seizoen niet bij ons terug. Hij gaat deze zomer vrijwilligerswerk verrichten in Afrika waardoor hij onvoldoende uren beschikbaar heeft om bij De Zwaoi te komen. Mogelijk zien we hem in de toekomst nog eens terug in de rol van invalkracht. Met de overige personeelsleden wordt nog overlegd over de invulling van het team in het komend seizoen.

Bestuur

Gelukkig hebben de oproepen tot resultaat geleid. Er hebben zich namelijk in de afgelopen periode twee nieuwe bestuursleden gemeld. Het bestuur wordt uitgebreid met Anneke Supheert en Mandy Vos. De taakverdeling is hiermee als volgt gewijzigd:

Annemiek de Groot:  Voorzitter,  Personeel/Commissie Schoonmaak

Bjorn Hanssen: Penningmeester

Mandy Vos:  Secretaris / Commissie Kassa

Edwin Kusters: Algemeen bestuurslid / Commissie activiteiten 

Anneke Supheert-Van den Berg: Algemeen bestuurslid / Commissie Kiosk

Emmy Janssen:  Algemeen bestuurslid / Sponsoring

De vacature voor een algemeen bestuurslid/aanspreekpunt voor de commissies Onderhoud/Groen is nog niet ingevuld. Ken je iemand die hiermee affiniteit heeft en mogelijk beschikbaar zou kunnen zijn, dan houden we ons aanbevolen!

NL Doet: Vrijwilligersdag

Op zaterdag 11 maart a.s. willen we graag weer een aantal klussen uitvoeren bij het zwembad. Heb je tijd en zin om mee te helpen, dan kun je je aanmelden met een mail aan: zwembad-dezwaoi@live.nl. Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook!

Algemeen

Emmy is bezig met het uitwerken van de brochure, ze kan hierbij nog hulp gebruiken voor het  werven van sponsoren, het bewerken van teksten en de verspreiding van de brochure. Mocht je hulp kunnen bieden, dan horen we het graag!

Het onderhoud gaat ook door in de winterperiode. De commissie techniek is druk bezig met het onderhoud aan de filter. 

Hopelijk tot ziens op 16 februari en 11 maart 2017!

 

 

 

Nieuwsbrief Zwembad de Zwaoi mei 2016

Beste vrijwilliger,

Voor je ligt de elfde nieuwsbrief van Zwembad De Zwaoi. Het zwemseizoen is begonnen, tijd om jullie te informeren over de laatste nieuwtjes.

Bestuur Dorpsbedrijf De Ommezwaoi

____________________________________________________________________

Het zwembad is weer open!

Helaas hadden we dit jaar een koude start tijdens de opening. Na enkele dagen werden we gelukkig verrast met schitterend mooi weer. Een fijn kadootje voor de kinderen die van de meivakantie genoten. Op maandag 9 mei 2016 mochten we maar liefst 225 bezoekers verwelkomen.

Personeel

Er hebben een aantal wisselingen plaatsgevonden binnen het team van badpersoneel. Anna draait in verband met drukte op haar thuisfront alleen invaldiensten. Michel heeft een andere baan gevonden en kan dit niet combineren met zijn werkzaamheden in De Zwaoi. Marco is benoemd tot Hoofdbadmeester. In verband met de combinatie met een andere baan draait Gerjan minder uren. Christiaan is aan het team toegevoegd als zwemonderwijzer en voor de knrb-lessen.  Ernst fungeert als toezichthouder en invalkracht.  

Versterking bestuur

Helaas heeft de beoogde nieuwe penningmeester zich teruggetrokken als bestuurslid. Dit betekent dat we op dit moment geen penningmeester hebben en dringend op zoek zijn naar een nieuwe penningmeester. Tevens zijn we nog op zoek naar een tweetal extra bestuursleden. Heb je mogelijke kandidaten op het oog, dan kun je dit doorgeven aan het bestuur en zullen we deze mensen gaan benaderen.

Emmy Jansen is vol energie van start gegaan met het onderdeel sponsoring en heeft inmiddels al een tiental nieuwe sponsoren verworven. Hier zijn we ontzettend blij mee! Een nieuwe reclamemogelijkheid is de plaatsing van een reclamebord op het hoogste punt van de glijbaan. Voor meer informatie over mogelijke sponsoring kan contact met Emmy worden opgenomen.  

Glijbaan

Feestelijk nieuws is de opening van de glijbaan op vrijdag 27 mei a.s. om 13.30 uur door wethouder Frits Alberts. Deze dag bieden we een programma vol sport en spel met als afsluiting de disco die wordt georganiseerd door de Afdraai.

Collecte

Vanaf dinsdag 17 mei 2016 gaat er een tiental tieners en volwassenen collecteren voor het Oranje Fonds. We zoeken nog een aantal collectanten, je kunt je hiervoor aanmelden bij Willy Ottens. De opbrengst komt voor de helft ten bate van het Oranje Fonds, de andere helft wordt gedoneerd aan het zwembad. De opbrengst voor het zwembad besteden we aan de aanleg van de glijbaan en het aankleden van de nog af te werken ligweide naast de glijbaan.

Werving vrijwilligers

Een aantal vrijwilligers heeft onlangs een cursus gevolgd met als doel meer vrijwilligers te binden aan De Zwaoi. Er is ondermeer een promotiefilmpje gemaakt. Nieuwsgierig geworden? Corry Kolthof kan je als enthousiaste deelnemer meer vertellen.

Op 19 mei 2016 wordt er door een aantal vrijwilligers een belronde gehouden vanuit het gemeentehuis om vrijwilligers te werven. We houden jullie op de hoogte van de uitkomsten!

Schoolzwemmen

Binnenkort start er een project onder leiding van combicoach Daniël Kröder. Leerlingen van de beide basisscholen krijgen in plaats van gymlessen extra zwemles aangeboden.

Informatieverstrekking

We zijn van plan voortaan alle abonnementhouders via de mail informatie te verstrekken over activiteiten en eventuele wijzigingen. Uiteraard blijft ook de informatieverstrekking via onder meer de website en facebook van kracht. Wie wil het bestuur eenmalig helpen om de mailadressen in een bestand te krijgen? 

Cursus Auto te Water

We hebben een leuke, maar helaas koude eerste cursusdag achter de rug. Er volgen nog twee extra dagen, de data en aanvangstijden staan op de website. Opgeven voor deze cursus kan via Groupon. Wil je niet meedoen, maar ben je wel nieuwsgierig, dan leer je als toeschouwer ook erg veel en het is indrukwekkend om mee te maken. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Dauwzwemmen

Op Hemelvaartsdag gingen we traditiegetrouw dauwzwemmen. Met maar liefst 22 sportieve vroege vogels was het een drukbezochte en gezellige activiteit. Het ontbijt was weer heerlijk en goed verzorgd.

Zwemvierdaagse

20 t/m 24 juni 2016: Opgave bij de kassa.

Tot slot wensen wij iedereen een geweldig zwemseizoen.

Zwembad De Zwaoi: Door elkaar, voor elkaar! Fijn dat je weer mee doet

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief Zwembad de Zwaoi April 2015 – nieuwsbrief 7

 

Beste Vrijwilliger,

Daar gaan we dan….: Seizoen 3!!! Het weer is goed, het bad is opgewarmd door de zon, bijna alle vrijwilligers zijn gebleven, in en rondom het bad is alles schoon. We zijn meer zichtbaar geworden door onze nieuwe vlaggen en de opgeschoonde entree. Kortom we zijn er weer klaar voor. We gaan beginnen aan ons derde seizoen van ons dorpsbedrijf. Wederom een spannend seizoen, waarin we wederom moeten laten zien dat we nog meer omzet kunnen halen. Zodat het tekort dat we helaas nog steeds hebben, kunnen wegwerken. Alleen samen gaat dat lukken. Wij wensen jullie een super fijn seizoen!

Veel leesplezier,

Bestuur de Ommezwaoi ___________________________________________________________________________________________

Inhoud

Voorverkoop Aanstaande woensdag start de voorverkoop om 12.00 uur tot 16.00 uur. Donderdag 23 april gaan we verder van 16:00 tot 20:00 uur en tot slot vrijdag 24 april van 08.30 tot 11:00 uur. We hebben een tent opgezet en er is koffie en thee. Haal je abonnement in de voorverkoop! Er is voldoende bezetting vanuit de kassa. Op de website vind je alle prijzen, maar voor alle zekerheid hebben we ze hieronder ook neer gezet. Tarieven: Gezinsabonnement: normaal €100,- Voorverkoop €87,50 Persoonlijk abonnement: normaal €75,- Voorverkoop €52,50 Overige prijzen*: - Entreekaart los: €3,50 - Leskaart A: €100,- (3x les in de week) - Leskaart B: €60,- (2x les in de week) - Leskaart C: €60,- (2x les in de week) Doelgroep zwemmen: €50,- (tweede kaart in gezin €25,-) Strippenkaart: €30,- Diploma zwemmen: €10,-

Opening + foto Op vrijdag 24 april is de aftrap van het seizoen om 13.30 uur. De hele middag zijn er diverse spelletjes georganiseerd. Ook als je niet zo’n zwemmer bent, ben je van harte welkom. Tijdens de opening is de entree gratis. Kortom een gezellige middag waarbij we allemaal samen de start van het derde seizoen vieren. Om 17.00 uur is er een fotomoment voor alle vrijwilligers en het badpersoneel. Zorg dat je erbij bent in je Zwaoi-Shirt.

Allet van Gemert Het bestuur is uitgebreid met Allet van Gemert. Zij is het aanspreekpunt voor de commissie Schoonmaak en gaat secretariële ondersteuning bieden aan het bestuur. Hierbij stelt ze zich voor: Mijn naam is Allet van Gemert, ik ben 42 jaar. Ik ben getrouwd en woon nu bijna 10 jaar in Valthermond. Het zwembad is erg belangrijk voor een dorp als Valthermond. Door plaats te nemen in het bestuur hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van het zwembad. Ik hoop velen van jullie dit seizoen te ontmoeten. Radio Noord Op zondag 26 april gaat Radio Noord drie uur lang live uitzenden in ons zwembad. Ze gaan diverse mensen interviewen en tevens nemen we dan het dekkleed officieel in gebruik. Radio Noord is er vanaf 8:00 uur tot 11:.00 uur. Het is leuk voor Radio Noord als er dan veel publiek is in het zwembad. Kom jij ook? Samen met je kinderen of andere familieleden? Kun je niet komen? Jammer, maar niet getreurd. Zet je radio op RTV Noord en luister dan live mee. Incassorun donateurs Zoals elk jaar vindt de incassorun donateurs gelden plaats, voor mensen die het zwembad financieel ondersteunen. De incassorun vindt dit jaar plaats in eerste week van mei en de eerste week van juni.

Vragen/opmerkingen/tips

Heb je vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief of misschien opmerkingen of tips? Laat het ons weten! Stuur een mail naar

zwembad-dezwaoi@live.nl

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuwsbrief 23-12-2013

Beste vrijwilliger van De Omme-Zwaoi,

Ons eerste jaar als dorpsbedrijf zit er bijna op. Een veelbewogen jaar waarbij de inzet van iedere vrijwilliger heeft bij gedragen aan het grote succes van De Zwaoi. Het behoud van ons zwembad de Zwaoi is gelukt, en het bestuur en vele partijen met ons hebben er vertrouwen in dat we het volgend jaar weer net zo goed, liefst beter gaan doen. Daarbij is een ieders  inzet onmisbaar.

De gemeente heeft in ieder geval het volste vertrouwen in onze organisatie uitgesproken met als resultaat dat zij ons financieel hebben bijgestaan en garant staan voor het volgende jaar. Een jaar waarin wij ons als bedrijf wederom moeten bewijzen. Voor het bestuur is hier een grote uitdaging weggelegd. Gelukkig zien we nog heel veel kansen.

Dit betekent  helaas wel een nieuwe bezuinigingsronde, een andere personele bezetting is daar het gevolg van. Het vertrouwde gezicht van De Zwaoi, Fennie Fuller komt volgend jaar niet meer terug in de functie van badjuf, we zijn in gesprek om voor haar  een nieuwe taak als Supervisor te creëren, wat betekent dat zij veelal achter de schermen gaat functioneren en het nieuwe team met raad en daad  bij zal gaan staan. Ook zijn we met  Maik Timmer in gesprek en hopen we dat we hem volgend jaar weer in ons midden terug  zien in zijn huidige functie van badmeester. Dit betekent dat we momenteel meerdere vacatures hebben. Binnenkort start de sollicitatieprocedure, kent u een geschikte kandidaat, laat hem of haar dan een open sollicitatie sturen.

Daarnaast heeft Collecte aangegeven niet langer als commissie hoofd werkzaam te willen zijn. Het bestuur gaat ook hiervoor in gesprek met enkele commissieleden om dit op te vullen. Maar we kunnen nog wel handjes gebruiken voor de bezetting in de kiosk. Spreekt deze functie jou aan of ken je iemand in je naaste omgeving, dan horen wij dit graag.

Ook voor de commissie activiteiten zijn we nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die deze commissie willen completeren. De bedoeling is dat je als lid van deze commissie met bruisende voorstellen komt en in overleg met het badpersoneel en het bestuur deze activiteiten vorm gaat geven. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als er ook wat jongeren in deze commissie komen te zitten. Heb je hier belangstelling voor, stuur ons dan even een mail.

De bestuursvacatures zijn momenteel vervuld. Piet Anker en Chantal Meijers zijn sinds kort  toegetreden  tot het bestuur. Wij zijn hier ontzettend blij mee, momenteel zijn we bezig met een taakverdeling, en in januari staat een (externe) bestuursevaluatie gepland.

Goed nieuws hebben we ook nog te melden, de Stichting Doen heeft ons maar liefst een bedrag van 50.000 euro toegezegd voor een bijdrage in de aanschaf van een afdekkleed over het zwembad. Momenteel zijn er nog vergaande onderhandelingen met twee andere fondsen om het volledige bedrag bij elkaar te krijgen. Het afdekkleed zal er voor gaan zorgen dat het water in de  nacht niet zo veel afkoelt, met als resultaat een forse besparing op de gasrekening. De planning is dat het kleed nog voor de opening van het nieuwe seizoen geïnstalleerd wordt.

Onze doelstelling voor volgend jaar is niet alleen besparen, maar ook de inkomsten zien te verhogen. Wij hebben ons ten doel gesteld nog meer sponsoren aan ons bad te verbinden en de dagbezoeken te vermeerderen.

 Kortom veel bruisende plannen voor een spetterend nieuw seizoen.

Graag willen wij u vragen om onderstaande datum alvast in uw agenda te noteren:

Dinsdag  21 Januari 2014 om 20:00 uur  in het Brughuus te Valthermond , grote vrijwilligersavond.

Tijdens deze avond willen wij jullie graag persoonlijk de resultaten van het afgelopen jaar laten zien en met elkaar plannen maken voor het volgende zwemseizoen. Hopelijk mogen wij u als vrijwilliger verwelkomen en het liefst met een nieuwe aan de arm.

Iedereen nogmaals  ontzettend bedankt voor de inzet en tot volgend jaar in de Zwoai.

Rest ons u voor nu, hele  fijne feestdagen  en alvast  een gelukkig Nieuwjaar te wensen.

 

 Bestuur Dorpsbedrijf De Omme-Zwaoi.

 

 

40 jarig bestaan voor de  Zwaoi

Op zaterdag 31 augustus a.s. viert zwembad De Zwaoi in Valthermond haar 40-jarig bestaan. Voorzitter Annemiek de Groot: “Een jubileum waarvan we vorig jaar dachten dat het misschien niet gevierd zou kunnen worden. De gemeente Borger-Odoorn was immers voornemens het bad te sluiten om voorgenomen bezuinigingen te kunnen realiseren. Gelukkig is het anders gelopen. Vanuit het dorp is actie ondernomen gericht op het behoud van het zwembad onder het motto: “wat verdwenen is, komt niet meer terug”. Deze acties resulteerden in een vruchtbaar overleg met de gemeente waarna uiteindelijk Dorpsbedrijf De Ommezwaoi is opgericht.” Het Dorpsbedrijf heeft vanaf het voorjaar 2013 de exploitatie van het zwembad op zich genomen. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat het bad voor de start van het zwemseizoen voldeed aan alle eisen.

Veertig jaar geleden is het zwembad tot stand gekomen dankzij de inzet van de inwoners van Valthermond. En nu blijft het bad open dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en de financiële ondersteuning van inwoners en bedrijven van Valthermond en omstreken.

Het zwemseizoen is inmiddels ruim over de helft. Na een moeizame start qua weersomstandigheden draait het zwembad nu naar verwachting. De diverse commissies zorgen ervoor dat het zwembad er gezellig en verzorgd bij ligt. De kiosk doet goede zaken met haar uitgebreide assortiment en de activiteitencommissie zorgt voor het nodige leven in de brouwerij. De zwemlessen worden verzorgd door het professionele badpersoneel en binnenkort gaan de eerste groepen diplomazwemmen. Vele badgasten van 0 tot ruim tachtig jaar maken met plezier gebruik van het zwembad.

De Groot: “We zijn blij en trots dat we het 40-jarig jubileum van het zwembad kunnen vieren. Iederen is uitgenodigd om het jubileum met ons te komen vieren. Er zijn de hele dag actviteiten waarom het VK Bommetje. Ook is er een collage met de geschiedenis van de zwaoi te bewonderen.”

Voor de redactie:

Wilt u meer weten over het jubileum? Neem dan contact op met Annemiek de Groot – Voorzitter van de Zwoai via telefoonnummer 0599-662858. De bijgevoegde foto is rechtenvrij te gebruiken.

 

Geplaatst op maandag 8 juli 2013 16:35 Persbericht Emmen nu.

De Zwaoi bespaart op gas! (zie ook de foto's bij de fotoreportages!)

Zie bij onderstaande link het krantenbericht!

http://www.emmen.nu/nieuws/regio/282777/de-zwaoi-bespaart-op-gas.html

 of download hier het artikel in PDF uit het DVHN

 

Zomeractiviteiten van de combi coaches!       Gezonde leefstijl                Gemeente Borger-Odoorn

Klik hier voor de PDF van alle programma's. 

 

(persbericht)

Luid zwemmend de zomer in met de Midzomernachtduik

Op 21 juni 2013 vindt voor de tweede keer de Midzomernachtduik plaats. De Midzomernachtduik is een initiatief van het vakblad ZwembadBranche en verwijst naar het midzomernachtfeest, een bekend verschijnsel in met name de Scandinavische landen. Op deze dag viert men dat de zon niet onder gaat. Het midzomernachtfeest is eigenlijk een ode aan de zomer en voor de zwembaden een moment bij uitstek om de zomer in te luiden.

Hoewel het in eerste instantie was bedoeld om het zwemmen in de open lucht te stimuleren, staat nu het zwemmen in het algemeen centraal en is het evenement ook voor binnenbaden. Door op één moment alle krachten te bundelen, kunnen we het zwemmen in één keer op een positieve manier extra onder de aandacht brengen. Juist in deze tijd, waarin veel baden met sluiting worden bedreigd. Voor een leven lang zwemplezier kunnen we geen enkel zwembad missen.

Op dit moment doen
meer dan 80 zwembaden aan dit evenement mee. Het programma is per locatie verschillend. De een organiseert een barbecue, de ander een wedstrijd bommetje. Overigens is het niet zo dat de baden pas om middernacht open gaan. Sommige beginnen al rond zeven uur met een programma voor ouders en kinderen en hebben dan van 21:00 tot 01:00 uur een programma voor volwassenen. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te zwemmen.

Wilt u ook zwemmend de zomer inluiden? Doe dan mee aan de Midzomernachtduik bij een zwembad bij u in de buurt. Kijk voor alle deelnemende accommodaties op
www.facebook.com/midzomernachtduik
 
 
 

Zwemvierdaagse in de Zwaoi

Van 3 tot en met 7 juni
 
Vier avonden zwemmen en aan het eind ook nog een medaille. Lijkt dit jou wat? Meld je dan aan voor de zwemvierdaagse in zwembad de Zwaoi in Valthermond. De zwemvierdaagse is voor jong en oud. Inschrijven kan vanaf nu bij de receptie van het zwembad. De kosten voor de zwemvierdaagse zijn €5.00,-

 

Kinderen zwemmen tijdens de zwemvierdaagse tussen 18.00 en 20.00 uur en de ouderen tussen 17.00-18.00 uur. Elke avond zijn er allerlei activiteiten in het zwembad. Dus ook als je niet van zwemmen houdt, is het een gezellige boel in het zwembad. Vrijdagavond tijdens de afsluiting van de zwemvierdaagse is er feestmuziek en het Rad van Fortuin. Jij komt toch ook? Het zwembad is die avond langer open!

 

Wist je dat je je nog steeds kun opgeven voor trimzwemmen, aquajoggen en voor mensen met overgewicht is er een programma opgezet om te zwemmen tegen het overgewicht?

 

Trimmen en Aquajoggen

Aquajoggen en trimles volgen is nog steeds mogelijk. De lessen zijn te volgen op vertoon van een doelgroepkaart en een zwemabonnement. Wil je liever per keer betalen of een strippenkaart aanschaffen? Dan kan dit ook. Per les betaal je €3,25 een strippenkaart voor 10x aquajoggen of trimmen kost €30,-. In overleg wordt het tijdstip van het aquajoggen en trimzwemmen bepaald.  De eerste trimles is op zondag 2 juni met koffie en lekkernij. Opgeven voor 31 mei bij het zwembad.

 

Zwemmen met overgewicht

Overgewicht is niet leuk en niet gezond. Speciaal voor mensen die hier iets aan willen doen is er een les opgezet om te zwemmen met en tegen overgewicht. Zwemmen is onder begeleiding van een badjuf en is buiten de reguliere openingstijden. Het zwemmen met overgewicht wordt ondersteund door de stichting Mond-tot-Mond. De kosten voor deze les bedragen je €3,25 een strippenkaart voor 10x aquajoggen of trimmen kost €30,-. De eerste 30 mensen die zich hiervoor opgeven krijgen 50% korting op de strippenkaart. Deze korting wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Mond-tot-Mond. De zwemlessen zijn elke dinsdag van 11.30-12.15 uur.

 

Kijk voor meer informatie op www.zwembad-dezwaoi.nl